Sussex som slagtedyr

Sussex har en meget fin slagtekvalitet. Andelen af hvidt finttrevlet kød er meget høj. Det skyldes at Sussexen oprindeligt er opdrættet af erhvervsfjerkræfolk, der udbød hvad datidens husmor efterspurgte. Da Sussexen kom frem, solgtes fjerkræ med fjerene på. Derfor skulle Sussexen have en fjerdragt der var indbydende, når den lå fremme i butikkerne. På den baggrund blev den lyse Sussex fremavlet.

Vi må i dag ikke gå på kompromis med de basale avlsmål, som Sussexen den gang blev opdrættet efter. Derfor er følgende absolut nødvendigt, for at vi kan anerkende et dyr som en Sussex: Hvidt skind og kødfarvede løb.

Sussexen giver også gode slagtekyllinger. I forhold til de dyr der i dag opdrættes   indenfor erhvervsfjerkræet kan vi ikke tale om en hurtig tilvækst. Men set i forhold til så mange andre af de gamle racer kan vi dog uden at lyve tale om en ganske god tilvækst.  

Desuden er Sussex-kyllingerne hurtigt fjersat. Det er en udpræget fordel, hvis man gerne vil have, at kyllingerne hurtigt skal med udendørs og væk fra den varme kyllingemoder, hvor der let kan blive et usundt klima, når kyllingerne vokser til og gør pladsen trang under kyllingemoderen.